8.2.2013

Niska-hartiajumppa

Kävin eilen testaamassa semmosta itelleni ihan uutta juttua kuin niska-hartiajumppa. Istun paljon koneella koulutehtävien takia ja siksi funtsin, että eihän niiden lihasten treenaamisesta haittaakaan voi olla.

Itse tunti alkoi semiepämääräisellä huojumisella ja lihasten herättelyllä. Ihmettelen sitä, että en ole kovin innostunut mistään rentoutumisjumpista vaikka muuten oonkin tällanen laiskiainen, mutta jostain syystä rauhallisuus ei oikein iske. Kun menen tunnille, haluan toimintaa. Sellaista rentoa vellomista harjoittelen kotona muutenkin.

Myöhemmässä vaiheessa messiin otettiin kevyet painot, mulle 2 x 2 kg, ja tehtiin pientä lihaskuntoa yllättäen niska-hartialinjalle. Siinä vaiheessa tuli jo vähän hiki, jes. Lopputunti venyteltiin ja rentoiltiin.

Täytyy kyllä myöntää, että olin hengitysharjotusten ja heilumisten kohdalla aika saletti siitä, että en jaksais hengailla koko tuntia paikalla. On kuitenki tosi epäkohteliasta lähteä kesken pois, joten aattelin ihan hyvien tapojen takia jaksaa venytellä ja vanutella loppuun saakka. Ohjaajassa ja ohjelmassa ei ollut vikaa, mutta meikäläinen oli ihan väärässä paikassa. Varsinkin, kun olin just edellispäivänä ollut pumpissa ja edelleen ihan fiiliksissä siitä, kuinka kivaa ittensä rääkkääminen voikaan olla... Siihen mielentilaan ei rentoilut oikeen iskeneet.

Suosittelen tuollaista niska-hartiajumppaa sellaisille, jotka tykkäävät aina silloin tällöin treenailla hartioiden ja kaulan lihaksia oikein urakalla ja jaksavat myös ohjaajan "rauhoittavaa äänensävyä" ja hengitysharjoituksia tarvittaessa. Itse tuskin tuonne enää eksyn, vaikka erityisesti kaulan lihasten treeni tekis kyllä hyvää vähintään kerran viikossa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!