13.3.2013

Vihdoinkin: Tabata-treeni käytännössä!

Postasin (klik) jo monta aikaa sitten Tabatasta (hitsi, pitääkö se kirjoittaa isolla vai pienellä? No, mennään isolla). Sain vihdoinkin aikaseksi kokeilla tuota aika rankalta tuntuvaa treeniä. Vaikka aikaisemmin kommentoinkin, että treeni vaikuttaa tosi hyvältä, niin enää en ole ihan varma. Olen nimittäin aivan käsittämättömän hurahtanut painojen kanssa tehtyyn urheiluun, että takaisin ei taida enää olla palaamista. Siksi pidänkin näin lähtökohtaisesti Tabataa ei ehkä ihan niin upeana treeninä, koska siinä ei käytetä painoja. :D Voi mua näiden asennevammojeni  kanssa.



Joka tapauksessa, maanantai-iltana tajusin, että mitään treenailuja ei ollut sinä päivänä tapahtunut. Kauhistuin tietysti aivan sydänjuuriani myöten, kammottava tilanne! Lenkille ei hotsittanut enää iltapimeällä lähteä, koska nilkan niksauttamiseen oli aivan liian suuri riski tuolla luistinradalla (eli lenkkipolulla). Ois aivan kamalaa hoitaa ittensä kävelykelvottomaksi just ennen reissua! No, sisäliikuntakin on onneks mahdollista, ja siksi keksin, että nyt ois sopiva hetki kokeilla Tabataa.

Jotta tekisin kaikki liikkeet oikein, päätin tsekata Youtubesta kaikki mahdolliset tekniikkavinkit joka liikeeseen. (Tähän meni sitten mukavasti ainakin tunti tehokasta treeniaikaa. :D) Ja jotta teidän ei tarvitsisi tehdä samaa duunia uudestaan, päätin linkittää nämä videot myös tänne.

Burpee
(Aivan sairaan rankalta vaikuttava liike.)


Jump squat




Pushup


Alternating lunges



Plank



Bicycle crunches




Tein Tabatan vain kertaalleen. Aikaa meni vähän alle vartti. Olisin ehkä saanut tehtyä toisenkin kierroksen, mutta ei vaan jotenkin hotsittanut yhtään. (Laiska!!) Vaikka treeni oli parempi kuin odotin, niin oli sen tekeminen silti aika tylsää. Aion ehkä muutella tuota vähän niin, että laitan tilalle semmosia liikkeitä, joista ite tykkään. En oo missään tapauksessa mikään ammattilainen (köh, aktiivista liikuntaa alle kaksi kuukautta), mutta menen tällä hetkellä semmosella asenteella, että jos se on hauskaa mutta myöskin tuntuu, niin se on jees. Ajattelin myös, että kokeilen parin kuukauden päästä tätä tismalleen samaa treeniä. Olettaisin, että kuntoni olisi siihen mennessä kohentunut entisestään, joten treenin tekeminenkin olisi hauskempaa ja helpompaa.

Unohdin laittaa sykemittarin päälle treenin ajaksi! Vähänkö harmittaa :( Mielestäni tuo eka kierros oli kaikista pahin, nuo burpeet ainakin olivat sairaan rankkoja. Kaksi muuta osa-aluetta menivät suht nopeasti niin, että olin ihan ihmeissäni lopuksi, että häh, miten ne nyt jo loppuivat.

Suosittelen Tabata-treenausta siis sellaisille, jotka tykkäävät nopeasta liikkeiden vaihtuvuudesta ja siitä, että treenin voi tehdä oikeastaan missä vain. Tabata Timer -sivua kannattaa ihmeessä käyttää hyväkseen. Myös älypuhelimiin on Tabata-appseja. Aion kokeilla tätä uudestaan, mutta tosiaan ehkä hieman modattuna versiona! Kaikkea toivoa ei olla vielä menetetty :)


3 kommenttia :

  1. Kiitti treeniliikkeistä! :D Mitään painoja en ole vielä ostellut tai salillakaan käynyt, joten tällaiset tulee tarpeeseen. Tuota burbeeta en edes tosin yritä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tulivat tarpeeseen! :) Juu, nuo burpeet olivat aikamoista tappoa. :D Ne voi mielestäni korvata jollain muulla sykettä nostavalla liikkeellä tai sitten keventää tuota liikettä hieman. Tsemppiä treenailuihin! :)

      Poista
  2. Miksi et käyttäisi siinä painoja? ulla PT veti viimeksi Tabata treenin ja oli painoja sekä kehon paino. Se sanoi vaan, että painot ei saa olla niin kovat kuin normist koska toistoja tulee niin paljon, siis vähän kevyemmillä :) Itse käyn salilla myös, mutta Tabata oli tosi kivaa vaihtelua ja taitaa jäädä 4 treeniksi viikkooon :D
    -Anna

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!