10.5.2013

Cooper!

Tiistaina repäisin ja kävin juoksemassa yliopiston järjestämän Cooperin testin. Juoksin edellisen kerran tuon kidutuksen läpi syksyllä 2011. Halusin nyt siis kokeilla, oliko tässä ajassa tapahtunut mitään kehitystä, vaikka en oikeastaan ole kunnolla lenkkeillytkään. Edellinen tulokseni oli muistaakseni 2010 metriä, eli ei hääppöinen mutta ei myöskään ihan kauhee silloisella kunnolla.


No, lähdin Cooperiin hirmuisella innolla ja varmuudella siitä, että saisin edes hiukkasen paremman tuloksen kuin edellisellä kerralla. Olisi pitänyt kuitenkin muistaa se, että en ole lenkkeillyt aktiivisesti vaan vähän löysänpuoleisesti, joten tulos ei tulisi olemaan ihan tähtitieteellinen.

Ja niinhän siinä kävi, että paransin tulostani kokonaisella kymmenellä metrillä! :D Eli 2020 metriä tuli juostua kahdessatoista minuutissa. En ole kovin ylpeä, mutta olen toisaalta ihan iloinen siinä, että en ainakaan saanut huonompaa tulosta!

Suorituksessa jäi harmittamaan tuloksen lisäksi se, että en päässyt pois ns. mukavuusalueeltani. Siinä vaiheessa, kun kroppa alkoi näyttää ekoja väsähtämisen merkkejä, olin ihan valmis luovuttamaan: eli jälleen kerran pää kesti vähemmän kuin kunto. Kävelin muutaman kymmenen metriä. Jos olisin jaksanut hölkätä koko ajan, olisin varmasti saanut 2100 metriä tai yli, jolloin olisin ylittänyt rajan "keskiverron" ja "hyvän" välillä. No, ensi kerralla sitten!

Muistin äsken, että ensimmäisen kerran taisin Cooperin juosta yläasteella, ysiluokalla eli vuonna 2008. Silloin en harrastanut mitään liikuntaa ja juoksin testin tennareissa, farkuissa ja bändipaidassa My Chemical Romance (oltiin silloin ihan superhurjia faneja!) iPodin kuulokkeista pauhaten. Tulokseni oli silloin kuitenkin 2300 metriä! Eli pitäis varmaan siirtyä takas niihin elintapoihin ja -ympyröihin parempien tulosten saamiseksi!? :D

Ootteko te viime aikoina kokeilleet Cooperia? Miten meni?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!